IJCS | Volume 32, Nº6, November / December 2019

634 Investigation into Cancer and Nutrition (EPIC-Oxford). Am J Clin Nutr. 2009;(1):620S-626S. 30. Rosell M, Appleby P, Spencer E, Key T. Weight gain over 5 years in 21,966 meat-eating, fish-eating, vegetarian, and vegan men and women in EPIC-Oxford. Int J Obes (Lond). 2006;30(9):1389-96. 31. Phillips F, Hackett AF, Stratton G, Billington D. Effect of changing to a self-selected vegetarian diet on anthropometric measurements in UK adults The British Dietetic Association Ltd. J Hum Nutr Dietet. 2004;17(3):249-55. 32. Baines S, Powers J, Brown WJ. How does the health and well-being of young Australian vegetarian and semi-vegetarian women compare with non-vegetarians? Public Health Nutr. 2007;10(5):436-42. 33. Lakka TA, Lakka HM, Salonen R, Kaplan GA, Salonen JT. Abdominal obesity is associatedwith acelerated progression of carotid atherosclerosis in men. Atherosclerosis.2001;154(2):497-504. 34. São Paulo (SP). Secretaria Municipal da Saúde. Coordenação de Epidemiologia e Informação. Estado nutricional, insatisfação em relação ao peso atual e comportamento relacionado ao desejo de emagrecer na cidade de São Paulo.CEInfo Boletim ISA- Capital 2008,n.2. São Paulo: CEInfo; 2010. 35. Brasil.Ministério da Saúde. Vigitel - Vigilância de fatores de risco e proteção para doenças crônicas por inquérito telefônico. (Internet) ,[Acesso em 2014 junho 07].Disponível em: http://portalsaude.saude . gov.br/images/pdf/2014/abril/30/Lancamento-Vigitel-28-04-ok.pdf >. 36. Freitas ECB, Alvarenga MS, Scagliusi FB. Avaliação do conhecimento nutricional e freqüência de ingestão de grupos alimentares em vegetarianos e não vegetarianos. Revista Brasileira de Nutrição Clínica. 2006;21(4):267-72. 37. Instituto Brasileiro de Geografia e Estatística. (IBGE). Pesquisa de Orçamentos Familiares 2008-2009 - Aquisição alimentar domiciliar per capita - Brasil e Grandes Regiões. Rio de Janeiro; 2010. 38. Lee Y, Krawinkel M. Body composition and nutrient intake of Buddhist vegetarians. Asia Pac J Clin Nutr. 2009;18(2):265-71. 39. Najjar RS, Moore CE, Montgomery BD. Consumption of a defined, plant- based diet reduces lipoprotein(a), inflammation, and other atherogenic lipoproteins and particles within 4weeks. Clin Cardiol. 2018;41(8):1062-8. 40. Zhang Z, Wang J, Chen S, Wei Z, Li Z, Zhao S, Lu W. Comparison of vegetarian diets and omnivorous diets on plasma level of HDL-c: AMeta Analysis. PlosOne. 2014;9(7):e103330. Pimentel et al. Nutritional status and vegetarians Int J Cardiovasc Sci. 2019;32(6):623-634 Original Article This is an open-access article distributed under the terms of the Creative Commons Attribution License

RkJQdWJsaXNoZXIy MjM4Mjg=